Els veïns del camí de Can Pau Cella reclamen aigua potable i clavegueram sanitari

.
.
A finals de la primera dècada del segle XXI mig centenar de famílies d’un carrer de Palma no disposen de connexió a la xarxa d’aigua potable ni de clavegueram sanitari. Al camí de Can Pau Cella d’Establiments es dóna una situació pròpia del Tercer Món. Fa molt de temps que els veïns reclamen a l’Ajuntament que dugui a terme les obres necessàries per tenir aquests serveis bàsics.
Aquest estiu, una família resident en el camí de Can Pau Cella ha fet una recollida de firmes per exigir a les autoritats mu­ni­ci­pals que acabin aquesta mancança històrica. A mitjans d’octubre no havien rebut cap resposta d’Emaya.
Durant anys, els tècnics havien argumentat que l’amplària del carrer dificultava molt la feina de les màquines perforadores. Avui en dia aquest argument no és vàlid, ja que als propers camins de Can Florit i del Clot (igual o més estrets) s’han fet les obres necessàries per connectar les cases a la xarxa pública. Les obres han ocasionat molèsties, però sens dubte, els veïns se senten recompensats amb escreix en tenir un servei llargament demandat. Han costat poc més de 780.000 euros i han durat uns sis mesos.
El PERI (Pla Especial de Reforma Interior) d’Establiments contempla dotar el camí de Can Pau Cella d’aquests serveis fonamentals. Això no obstant, el projecte sembla aturat o en via morta. Amb motiu de l’aprovació inicial del PERI, un grup de veïnats de la zona es van mobilitzar en contra del projecte, perquè no entenien que l’obtenció de les connexions a d’Emaya havia de venir acompanyada d’una modificació important del traçat d’un parell de vies i de la concessió massiva de permisos per edificar-hi habitatges de nova planta. Fa quasi dos anys, els veïns varen comunicar per escrit a l‘Ajuntament de Palma les mancances de la zona, la primera de les quals era i és la inexistent connexió a la xarxa pública d’aigua potable i clavegueram sanitari.

..............
ANTECEDENTS:
Febrer de 2007. Reunió dels veïns del camí de Can Pau Cella i dels carrers Nou i de Can Barceló per demanar aigua potable i la derogació del PERI. A l'escrit que posteriorment es va remetre a l'Ajuntament de Palma es varen adherir prop de cinc-centes persones.
http://establimentsdocuments.blogspot.com/2008/11/els-vens-dels-cam-de-can-pau-cella-i.html

Comentaris

Anònim ha dit…
Podem aprofitar la vistia de la batlesa, per recodar-li, aquesta mancansa.

Entrades populars d'aquest blog

Programa d'activitats del grup excursionista Los Saltamontes d'Establiments