L'Ajuntament intentarà incloure el cost de les obres d'Emaya en el nou Pla E que prepara el Govern central pel 2010

Divendres 11 de setembre va tenir lloc una reunió entre una desena de veïns d’Establiments, la regidora de Salut de l’Ajuntament de Palma, el director tècnic d’Emaya, la responsable del laboratori municipal i una cap del departament de Salut. Aquesta trobada forma part de les gestions que l'Associació de Veïns d'Establiments fa per reivindicar el dret de la població a tenir connexió a les xarxes d’aigua potable i clavegueram.

Begoña Sánchez Muñoz, regidora de Salut, i Llorenç Mestre, director tècnic d’Emaya, reconegueren la necessitat de dotar de serveis bàsics a la gent dels carrers de Can Barceló, Can Pau Cella, Nou, de la Vela, un tram de Can Florit, Clot i Pou Comú. Es van comprometre a reunir-se a les properes setmanes amb responsables d’Urbanisme i a elaborar un projecte d’actuació i un pressupost detallat. La regidora va anunciar la intenció d’incloure una part del cost total de les obres (devers dos milions d’euros) en el nou pla d’inversions que prepara el Govern Central, pel l'any 2010. És semblant a l'actual Plan E (es denomina Fons d’Inversió Local) i hi poden tenir cabuda cabuda actuacions relacionades amb el medi ambient, les noves tecnologies i la depèndencia.

A la reunió, els veïns van deixar clara la seva voluntat de desvincular l'obtenció de serveis bàsics per a la salut i el medi ambient de futurs plans urbanístics. Es mostraren contraris a supeditar les demandes a l’aprovació del PERI d’Establiments, el qual contempla la modificació dels carrers i la dotació de serveis. Això no obstant, els veïns expressaren el temor que el Peri sigui aprovat, però que no s’apliqui per manca de doblers i, novament, les seves demandes tornin a quedar en via morta. Alguns veïns recordaren a la regidora que és una petició que es remunta a tres dècades i sembla pròpia del Tercer Món.

Mentrestant, es va aconsellar als veïns que clorin l’aigua de les cisternes i duguin mostres als laboratoris municipals per analitzar-les. María Dolores Mateo, directora del laboratori no va descartar que les aigües que són transportades en camions ja arribin a les cases contaminades. És per això, que un parell de cops l’any és necessari analitzar l’aigua, va recordar la cap de departament Rosa Llinàs.

_________

MÉS INFORMACIÓ


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Programa d'activitats del grup excursionista Los Saltamontes d'Establiments