RECOLLIDA DE FIRMES EN DEFENSA DELS CAMINS PÚBLICS

dissabte, d’octubre 10, 2009


Els camins rurals d’Establiments són una part fonamental del seu patrimoni cultural, etnològic i paisatgístic. Fa generacions que la gent els fa servir. Antigament, per desplaçar-se per motius de feina; actualment, per oci o observació de la natura. En qualsevol cas, la relació entre els camins i la gent es remunta a molts d’anys enrere, així ho demostren plànols i documents.
Els camins de Can Mallol i Son Berga són dos d’aquests casos. Amb la intenció de conservar el seu ús i denunciar l’intent de convertir-los en propietats privades, l’Associació de Veïns d’Establiments ha elaborat aquest escrit i ha posat en marxa una recollida de firmes. Les persones que el signen afirmen que aquest camins són i han estat públics. Els han conegut així o han sentit contar que els seus avantpassats hi circulaven lliurement.
Per això demanen als propietaris de les finques per on passen el reconeixement i el manteniment del seu ús públic a més de la supressió de barreres arquitectòniques o elements dissuasoris.

AUTORIA

Blog independent, transparent i reivindicatiu elaborat per Joan Mas Quetglas. a.v.establiments@gmail.com