Establiments surt al carrer per demanar un centre de salut nou i dins el poble


El passat 31 d’octubre unes 300 persones es van manifestar per exigir un nou centre de salut a Establiments i demanar que l’actual no es tanqui. La manifestació va ser organitzada per l’Associació de Veïns.
La manifestació va començar a la plaça de Rutló i va continuar fins a les portes del centre de salut i per un tram de la carretera d’Es­porles, que va romandre tallada un estona. L’ambient va ser rei­vin­dicatiu i es cridaren consignes contra el tancament del centre i a favor de la construcció d’un de nou i dins el poble. A la plaça de Rutló es va llegir aquest manifest:

“La manifestació d’aviu ens fa més forts i demostra que som un poble viu i organitzat.

En tot Establiments només hi ha un equi­pa­ment sa­nitari públic: la petita unitat bà­si­ca de salut de la car­retera d’Esporles.

A les dareres setmanes ha circulat el rumor que es tancarà i la gent serà atesa en qualque Pac de Pal­ma. La Conselleria de Salut ho ha desmentit i ens hi reunirem el proper 11 de novembre.

Tanmateix, la manifestació d’aviu té sentit perquè reclamem la construcció d’un centre de salut nou i digne. L’han de fer aviat i a Establiments. L’actual està situat en un revolt de la carretera d’Esporles. Arribar-hi és complicat i ben perillós. Hauria de posar vermella a la nostra classe política mantenir una instal·lació pública en aquestes condicions.

El nou centre s’ha der fer a Establiments. Fa més dos segles que tenim la consulta del metge aquí. Defensarem fermament aquest dret perquè influeiix en la nostra qualitat de vida i fa més dinàmic el poble.

L’Associació de Veïns, i tots els aquí presents, exi­gim al Govern Balear i l’Ajuntament de Palma que acce­lerin la construcció del nou centre de salut. A l’Ajun­tament li hem suggerit tres ubicacions. No es pot repetir la pífia del casal de Barri. A la Conselleria de Salut li demanem que quan Cort li hagi cedit el solar, engegi les obres.

Tenim el compromís verbal de la batlessa de Palma que l’actual centre de salut no pot seguir així. I Tenim la raó del nostre costat perquè fem una rei­vin­dicació justa.

Establiments té un centre de salut

antic, amagat i menut

No ens poden llevar es metge

Quina idea més injusta i lletja.

Necessitam un nou centre de salut

No ha de ser luxós ni de vellut.

Ha d’estar al poble i ser modern

Si no, els polítics es mereixeran l’infern.

més informació a:

i IB3 NOTÍCIES: "A Establiments volen que no es traslladi el metge i que es faci un nou centre de salut"

i TV DE MALLORCA 31-10-09

i Diario de Mallorca 1-11-09 "Unos 200 vecinos de Establiments cortan la carretera para pedir un centro de salud"

i Última Hora 1-11-09: "Los vecinos de Establiments salen a la calle para exigir un centro de salud digno"

Foto: Paco Vera

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Programa d'activitats del grup excursionista Los Saltamontes d'Establiments

Els veïns del camí de Can Pau Cella reclamen aigua potable i clavegueram sanitari