L'Associació de Veïns demana al Consell que resolgui la inseguretat viària de la carretera d'Esporles

El passat 31 de maig l'Associació de Veïns d'Establiments es va reunir amb el conseller d'Obres Públiques del Consell Insular i amb el director insular de Carreteres per explicar-li els problemes de seguretat vial que té la carretera d'Esporles des de fa dècades.
Tant el conseller com del director de carreteres reconegueren que es tracta d'un dels punts negres de la xarxa viària de Mallorca i que necessita millores importants. Es varem posar sobre la taula diverses possibilitats: fer-la d'un sol sentit i recuperar l'antic traçat del tramvia, entre d'altres. El tècnic va afirmar que, ara com ara, no es podia suprimir la catalogació de Bé d'Interès Cultural de la tanca de Son Berga. Sobre aquest punt, l'Associació té un projecte que defensarà. La millor solució a mitjan termini seria fer que aquesta via fos un carrer i en lloc d'una carretera, cosa que obligaria les autoritats a dotar-la de voreres i més passos de vianants. Actualment es dóna la circumstància que el traçat es competència del Consell i les vorers són de titularitat o domini municipal.
El conseller va anunciar que pròximament havia de tenir lloc una reunió de feina amb el responsable de l'Ajuntament de Palma en seguretat vial i que en aquesta trobada es tractaria el problema de la carretera d'Esporles al seu pas per Establiments. Dels resultats d'aquesta reunió, l'Associació de Veïns estarà a l'aguait.
De moment es descarta l'ampliació de la carretera, l'Associació va demanar la instal·lació d'elements dissuasius per evitar més inseguretat per a la gent. Es va dir que feien falta i de manera urgent semàfors i bandes de rodadura per què minvi la velocitat dels vehicles i augmenti la seguretat de les persones. Per al carrer del Molí de Comte es va sol·licitar mesures semblants.
Fa un any l'Associació va remetre per escrit aquestes demandes al Consell de Mallorca i al dia de la reunió no havia obtingut cap mena de resposta. Per motius que desconeixem, aquest escrit no va arribar ni als responsables polítics ni als tècnics.

Si aviat no es posa en marxa alguna solució a la inseguretat vial que fa dècades pateix Establiments, l'Associació de Veïns proposarà fer un acte de protesta multitudinari.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Programa d'activitats del grup excursionista Los Saltamontes d'Establiments