L'Ajuntament diu que farà passos per a vianants a la carretera d'Esporles i l'Asssociació de Veïns seguirà reivindicant voreres

A petició de l'Associació de Veïns d'Establiments, el regidor de Mobilitat i Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Palma i un parell de tècnics van visitar Establiments el passat 29 de juliol. Varen anunciar que es pintarien passos de vianants i es posarien samàfors o altres elements que fessin una mica menys perillós caminar per la carretera d'Esporles. Aquesta mesura ha de ser valorada positivament, això no obstant, l'Associació de Veïns, com la majoria de la població, defensa i reivindica la construcció de voreres des de la Creu fins al Muntant. Només així aquesta carretera deixarà de ser un punt negre. Sovint hi tenen lloc atropellaments i accidents de trànsit.
El regidor va comprovar personalment les dificultats que suposa que la principal via del poble sigui la més conflictiva i perillosa. El fet quotidià de creuar-la per dipositar els fems als contenidors ja és perillós. També ho és caminar o anar-hi amb bicicleta. I ho és perquè disposa de molts pocs passos per a vianants i els vehicles (cotxes, motos, camions i autobusos) hi circulen a molta més velocitat de la permesa.
L'Associació de Veïns recordarà a l'Ajuntament i al Consell de Mallorca la seva obligació de fer i mantenir una carretera segura per a la gent. La població no pot esperar que el proper Pla de Carreteres contempli aquesta actuació, ja que podria allargar-se massa en el temps. Si l'administració no actua aviat, hi haurà mobilitzacions.
Una demanda que, de moment, no serà atesa és la construcció d'un aparcament públic al centre del poble. La manca de solars i la falta de voluntat política del consistori ho impedeixen.
El passat 29 de juliol també va visitar Establiments la presidenta de l'EMT que va dir que no es podien millorar les parades d'autobús per la manca de voreres. La parada situada devora el restaurant es Porxo es desplaçarà un parell de metres més amunt per evitar el cabdal d'aigua que s'hi acumula.
El propietari de les carreteres d'Esporles i de Puigpunyent és el Consell de Mallorca. La manca de coordinació entre aquesta entitat i l'Ajuntament de Palma ha fet possible que hagin passat dècades sense fer-hi cap actuació. Aquesta situació ja no es pot perllongar més temps. El 2008 la batlessa de Palma es va comprometre a atendre aquesta demanda històrica. Els responsables de carreteres del Consell reconeixen que és una via molt perillosa, però ara com ara no tenen previst expropiar res per tal que l'Ajuntament de Palma hi faci les voreres. A la vegada, l'Ajuntament de Palma es nega a convertir-la en un carrer fins que el Consell no hi faci una inversió prèvia.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Programa d'activitats del grup excursionista Los Saltamontes d'Establiments