El PSM reconeix que l'Ajuntament de Palma no està fent res per Establiments en aquesta legislatura

8 de novembre va tenir lloc una trobada entre l'Associació de Veïns d'Establiments i el PSM, representat per la regidora de Cultura Nanda Ramon, el secretari general de Palma i director general de Mobilitat del Govern Balear Toni Verger i Antònia Amengual, directora de Patrimoni, Arxius i Biblioteques de l'Ajuntament de Palma.
S'hi va tractar de:
  • la inseguretat de la carretera d'Esporles
  • la manca d'aigua potable i clavegueram d'un centenar de famílies
  • la reivindicació dels camins públics
  • el Peri
  • la rehabilitació del Casal de la Vila
  • els accessos al cementiri
  • el centre de salut
Els representants del PSM van reconèixer que durant aquesta legislatura l'Ajuntament de Palma ha desatès les demandes de la població d'Establiments.
Pel que fa a la carretera, Toni Verger va dir que seguiria fent gestions amb el Consell, tot i preveure que a curt termini no es poden esperar actuacions perquè el vigent Pla de Carreteres deixa de banda qualsevol millora de les carreteres d'Esporles i Puigpunyent. L'Associació de Veïns va reiterar els nombrosos problemes que la manca de voreres genera a la gent i la necessitat d'actuar per evitar més atropellaments. Es va suggerir la possibilitat de regular el trànsit amb semàfors i fer-la d'un sol sentit. Aquestes i altres qüestions tècniques les tractarà l'Associació de Veïns amb responsables de l'àrea de Mobilitat de l'Ajuntament de Palma aquesta setmana.
Sobre el Casal de la Vila, Nanda Ramon es va mostrar perplexa de què l'Ajuntament i el Govern Balear encara no hagin firmat el conveni de recuperació de l'edifici, per a què passi a ser municipal i emprat com a centre cívic i biblioteca.
Toni Verger es va comprometre a plantejar al responsable d'Emaya la demanda dels veïns que no tenen connexió a la xarxa d'aigua potable ni clavegueram sanitari. L'Associació de Veïns li va comunicar que aquesta reivindicació ja havia arribat a tots el partits polítics i, segurament, es tractarà al proper ple municipal.
A finals de novembre, el PSM ha previst fer una marxa reivindicativa pel camí de Can Mallol. Més endavant es faran actuacions per recuperar altres camins tradicionals tancats.
L'Associació de Veins ha entregat al PSM el llistat de demandes que va fer arribar a la batlessa el 2008.
A la reunió va quedar palesa la sensació d'abandó que té la població d'Establiments per part de l'actual 'equip de govern municipal; sensació que genera desafecció amb les institucions i amb els partits polítics.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Programa d'activitats del grup excursionista Los Saltamontes d'Establiments