Establiments i el Fòrum Social Mundial

Paco Vera, veí d'Establiments, és part del grup de mallorquins que participaran a l'11è al Foro Social Mundial que té lloc a Dakar entre el 6 i l'10 de febrer del 2011.

Els reptes del Fòrum Social Mundial de Dakar s’organitzen entorn de tres problemàtiques grans: la situació mundial i la crisi; la situació dels moviments socials i ciutadans; els processos dels fòrums socials mundial.

1.- La situació mundial i la crisi

La situació mundial es caracteritza per la fondària de la crisi estructural de la globalització capitalista. Les quatre dimensions de la crisi, social, geopolítica, ecològica i ideològica s’han de tractar a Dakar.

La crisi social, des de l’angle de les desigualtats, la pobresa, les discriminacions, entre d’altres.

La crisi geopolítica, des de l’angle de les guerres i els conflictes, l’accés a les matèries primeres i l’emergència de noves potencials mundials.

La crisi ecològica, a través del canvi climàtic, l’esgotament dels recursos naturals, l’aigua, l’acaparament de terres, la desertificació, la biodiversitat...

La crisi ideològica, des de l’angle de les ideologies de seguretat, del qüestionament de les llibertats i de la democràcia, la cultura, la ciència de la modernitat.

S’hi aprofundirà la hipòtesis d’una crisi de civilització, molt present des del Fòrum Social de Belém do Pará...

La referència al context africà...

2.- La situació dels moviments socials i ciutadans...

3.- El procés dels fòrums socials mundials...

Font: http://www.forumsocialdemallorca.org


Per seguir l'actualitat d'aquest esdeveniment, us recomanem els webs



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Programa d'activitats del grup excursionista Los Saltamontes d'Establiments