L'Associació s'oposa al tancament definitiu la biblitoteca, demana gestionar-la i traslladar-la al Casal de la Vila

La Biblioteca Pública d’Establiments està tancada des de novembre del 2011 i forma part de les cinc quatre biblioteques de barriada (el Terreno, s’Arenal i Polígon de Llevant) que la Regidoria de Cultura ha decidit tancar de manera definitiva. L’Associació de Veïns ha demanat fer-se’n càrrec. Ha proposat traslladar-la al casal de la Vila (plaça de la Immaculada, 3) i que es facin les millores necessàries per ubicar-hi un servei públic en condicions. El canvi d’ubicació es deu als poc usuaris que es desplaçaven fins al nou casal de barri i que durant any va estar a la plaça de l’església, des on va fer un bon servei a la població. De moment, la Regidoria de Cultura ha respost que no té doblers per arreglar la Casa de la Vila. La petició s’ha fet arribar a la regidora del Districte Nord. Està previst que la nova biblioteca sigui més aviat una sala d’estudi, ja que no disposarà dels mateixos serveis que la resta de biblioteques de la xarxa municipal de Palma. Amb tot, la Casa de la Vila podria esdevenir un centre cultural per a tothom. A la planta baixa, la biblioteca i a d’alt sala per fer-hi actes o exposicions.

Text de la instància presentada el 2 de març de 2012

En relació al tancament de la Biblioteca Municipal d’Establiments anunciat per la Regidoria de Cultura i Esports.

EXPOSA:

  1. L’Associació de Veïns accepta la gestió de la Biblioteca Pública Municipal d’Establiments a la vegada que lamenta el tancament de l’únic equipament cultural i gratuït de tota la barriada, la continuïtat del qual defensen totes les entitats.
  2. Tal i com es va demanar a l’escrit del 9 de febrer de 2012, la Biblioteca s’hauria de traslladar a l’edifici conegut com la Casal de la Vila (plaça de la Immaculada, 3) per dos motius: l’actual Casal de Barri es convertirà en centre de salut i la ubicació és molt deficient.
  3. L’Associació de Veïns d’Establiments proposa traslladar-la a un lloc cèntric de la barriada, a prop de les escoles Pública i Infantil, del casal de la gent gran i quasi al bell mig de la zona més poblada. S’hi pot arribar a peu o en bicicleta i la parada d l’autobús és a tocar.
  4. Aquesta proposta de canvi també està fonamentada en que la Biblioteca Municipal va estar a la plaça de la Immaculada molts d’anys, durant els quals va fer un bon servei a la comunitat.
  5. L’Associació de Veïns d’Establiments sol·licita que es facin les actuacions necessàries per tal que l’edifici de Casa de la Vila (plaça de la Immaculada, 3) tingui les condicions adequades per ubicar-hi un servei públic de qualitat.
  6. Inicialment, la nova biblioteca funcionarà com a sala de lectura i centre cultural. L’Associació de Veïns té la intenció d’obrir-la un mínim de tres dies a la setmana.
  7. La nova biblioteca pública d’Establiments hauria de tenir un fons de referència i podria assumir els llibres de l’actual biblioteca que no s’esporguin o traslladin a més del mobiliari (taules, cadires i prestatges).
  8. La nova biblioteca ha de tenir 2 ordinadors per als usuaris i zona wi-fi.
  9. Les depeses de llum i aigua han de córrer a compte de l’Ajuntament de Palma.
  10. L’Associació de Veïns insta a l’Ajuntament de Palma a reobrir el més aviat possible una biblioteca pública a Establiments amb tots els serveis i gestionada per personal qualificat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Programa d'activitats del grup excursionista Los Saltamontes d'Establiments