La junta de l'Associació de Veïns va fer balanç de les actuacions en l'assemblea general


El 13 de desembre de 2012 va tenir lloc l'Assemblea anual de l'Associació de Veïns d'Establiments. Els principals temes tractats foren:

Gasoducte. Jon Kobeaga exposa les gestions i les al·legacions presentades a la darrera proposta d’ENDESA, que continua amb el trajecte inicial, encara que admet com a alternativa el trajecte defensat per nosaltres. S’ha aconseguit una entrevista amb el Conseller de Medi Ambient. Ara s’intenta aconseguir una altra amb el president de la Comissió de Medi Ambient. Aquesta Comissió haurà d’aprovar o rebutjar la proposta. Es reconeix la feina extraordinària feta per Jon, Angel i Pedro P. en l’elaboració de l’al·legació. Toni Sureda també hi ha col·laborat. 


Aigua i clavegueram. Pedro Torres exposa que un acord del plenari de l’Ajuntament de 2011 aprovava la conducció d’aigües a la zona PERI, a càrrec d’EMAYA. Però, ara diuen que no hi ha doblers. Han ofert l’opció que els veïns que vulguin aportin 12000€. Es comenta la possibilitat d’acudir a la via judicial per exigir a l’ajuntament el compliment del seu deure. Però, això costarà doblers i encara que guanyem el cas no és segur que l’ajuntament faci les obres. Es comenta que hi ha una modalitat de justícia gratuïta, però no queda clar si hi ens podríem acollir. De totes formes el president demana que la misser disposada a col·laborar vengui a la Junta i exposi els costs i les possibilitats d’aquesta via. 


Biblioteca, Poliesportiu i Centre mèdic. Joan Mas relata que l’ajuntament tancà la biblioteca del barri després de deixar-la “morir”. L’Associació demanà que la traslladessin a la casa de la vila. Després tinguérem la idea de crear un lloc d’encontre cultural, dut per voluntaris, però no es va materialitzar. Sebastià diu que a la biblioteca hi havia una carpeta amb articles i fotocòpies de documents de la història d’Establiments que cal recuperar. 
Al final del curs l’ajuntament va tancar el Poliesportiu. L’Associació demanà que es pogué obrir els horabaixes ja que és l’únic espai per a que la joventut es pugui trobar i teníem un voluntari per obrir-lo. Els representants de l’ajuntament posaren la condició que ens féssim càrrec de la responsabilitat civil. A l’efecte varem subscriure una assegurança que cobreix totes les activitats organitzades per l’Associació. Alguns socis s’oposen a que haguem de pagar per disposar d’un espai que és públic. Fins i tot suggereixen que es llevin les barreres. Però deixar una instal·lació que també necessita el col·legi sense control pot suposar problemes nous. Jaume Cabot diu que el club de basket ha d’anar a entrenar a les pistes d’altra barriada. Acordam que estudiarem com resoldre aquesta situació. El centre metge que s’havia de traslladat al casal, també haurà d’esperar a millors temps. 

Camins públics El camí de Can Mallol, que encara espera sentència, ha tornat a ser tancat pel propietari acollint-se a un auto del Tribunal de lo Contenciós per evitar el possibles perjudicis econòmics a l’explotació de ramadera. Comentam que els drets econòmics han passat per damunt al dret de lliure circulació. Continuem esperant. El tram de la carretera que discorre al costat de Son Berga continua sent un problema de seguretat vial. Es torna a proposar una via peatonal per l’interior de la finca. El problema rau en convèncer al Consell que és el responsable de la carretera M 1040. 

Estat de comptes Pep Forteza, el president, que per falta de tresorer, s’encarrega de la contabilitat, presenta un resum: Hem gastat 7309€ i n’he ingressat 2.175, estam pendent de cobrar la subvenció promesa per l’ajuntament. En aquest moment al compte hi ha 9.352. 

S’aprova la gestió i no hi ha precs ni preguntes. Sí,el suggeriment que cal cuidar la informació als socis.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Programa d'activitats del grup excursionista Los Saltamontes d'Establiments