El batle de Palma es compromet a impulsar la construcció de voreres

dimarts, d’agost 29, 2017

El passat 8 d’agost, el batle de Palma, Antoni Noguera, va visitar el poble d’Establiments. Al casal del barri es va trobar amb membres de l’Associació de Veïns, directius del Club de Futbol Establiments, veïnats, l’assessor del Districte Nord, Antoni Villalonga i un representant del Consell de Mallorca.
Els temes tractats estan relacionats amb la seguretat vial, les infraestructures i els serveis municipals. La primera part de la reunió va girar al voltant de la manca de voreres a la carretera d’Esporles, considerada el carrer Major del poble i pel qual no es pot caminar de manera segura des de fa dècades. Es va plantejar la necessitat de construir-hi voreres, per la qual cosa s’haurien d’expropiar propietats privades en determinats trams. Segons els plànols elaborats per l’enginyer de camins i president de l’Associació de Veïns, Jon Kobeaga i per l'arquitecte Ángel García de Jalón, en cap cas no afectaria a cases ja construïdes. Pel que fa a la tanca de Son Berga, l’Associació de Veïns es va mostrar partidària de construir un vial per l’interior de la paret, hores d’ara catalogada Bé d’Interès. El batle es va comprometre a organitzar reunions de treball a la primeria de setembre d'enguany amb els tècnics del Consell de Mallorca i de Patrimoni per engegar la construcció de les voreres a la carretera d’Esporles. Va dir que intentaria que les inversions que han de córrer a compte de l’Ajuntament de Palma ja formin part del proper pressupost municipal.
L’altra punt relacionat amb la seguretat vial va ser el carrer del Molí des Comte. Des de l’Àrea de Mobilitat s’estan fent passes per a què sigui d’una sola direcció i es reguli l’aparcament de vehicles a la via pública.
Els directius del CF Establiments van fer arribar al batle el seu malestar per la impossibilitat d’entrenar al Secar de la Real. Denuncien que l’Institut Municipal d’Esports no està fent res per a què els responsables de les instal·lacions en facin un ús transparent i democràtic. De fet, no els donen cap mena de facilitat i els entrenaments han de tenir lloc a Esporles i al col·legi La Salle i els l’ha de pagar el club. També es van queixar de l’hora en què els responsables del camp del Secar de la Real els fan jugar els partits com a equip local. L’estat d’abandonament del poliesportiu d’Establiments també va ser comunicat al batle, així com la necessitat de construir-hi unes instal·lacions modernes, obertes a tothom i ben equipades.
Altres temes tractats a la reunió van ser la millora del servei de recollida de residus sòlids urbans. El membre de l’Associació de Veïns José Sedano va mostrar al batle una sèrie de fotografies amb caramulls de fems sense recollir i contenidors plens de cartons i vidre per al reciclatge. El batle va dir que això es solucionaria a les properes setmanes.
També es va recordar al batle la vella i ferma reivindicació veïnal de rehabilitar l’antiga Casa de la Vila per a convertir-la en biblioteca pública i centre cultural.
Antoni Noguera és batle de Palma des de juny del 2017. És líder de la formació MÉS per Palma. Quan era a l’oposició municipal, va visitar el poble d’Establiments en diverses ocasions. Als programes electorals, la seva formació es va comprometre a resoldre els greus problemes de seguretat vial i manca de serveis públics que pateix històricament Establiments.

2 comentaris:

taula-mostrador ha dit...

Pedro Pablo Vaquer, arquitecto: esta IDEA no es mía, es de Ángel (arquitecto) y Jon (ingeniero). Yo creo que NO es necesario "expropiar" para diseñar una calle mayor donde se pueda caminar, pero en votación esta propuesta mía se perdió respecto a la que presentan Ángel y Jon. Saludos "i endevant" amb el que sigui.

Anònim ha dit...

Jo vaig caure i em vaig tòrcer el peu per no poder caure cap a la carreteres perquè passaven cotxes.
Una vergonya agafar el bus per anar al centre de salut o a la farmà cia o a l' escola. Des del meu carrer Antonio Borras, no puc anar a aquests llocs sense perill d' accident

AUTORIA

Blog independent, transparent i reivindicatiu elaborat per Joan Mas Quetglas. a.v.establiments@gmail.com