SI T'AGRADA LA MÚSICA CORAL, ARA TENS L'OPORTUNITAT



El Casal de Barri d’Establiments ha programat diverses activitats en les quals poden participar les persones que ho desitgin. Entre elles s’hi troba el cant coral.
Per a les persones que no coneixen què és una coral les explicam les seves característiques principals.


Per què formar part d’una coral?
La majoria de persones que un dia varen decidir introduir-se en el món del cant coral ho feren per provar si els agradaria. Algunes no havien cantat mai en grup, ni coneixien el funcionament d’una agrupació com aquesta. Hi ha molts de motius que ens poden dur a integrar-nos en una coral: aprendre a cantar, cercar un espai en el qual expressar els sentiments artístics, fer una activitat en comú o simplement ocupar el seu temps lliure.

Què hi trobarem i què farem en un cor?
Però si en un principi no sabem què hi ha en un cor, ben aviat començarem a veure les característiques que el fan atractiu. El cant coral conté molts aspectes que ens resultaran molt positius.
•      El cant millora la sensibilitat i el sentiment estètic en la persona.
•      El cantaire disfruta cantant i participa amb el públic de la música.
•      Eleva l’autoestima. Un cantaire es sent part d’un projecte creatiu de gran qualitat.
•      Un cor és un projecte de participació activa. Formar part d’un grup coral significa cooperació entre els components cap a la consecució d’un objectiu comú.
•      Fomenta les relacions socials. El cor és un punt de trobada de persones en una idea compartida, de solidaritat i d’unió, fomentant d’aquesta manera les relacions humanes del nostre entorn com a poble.
•      La relació entre la música i el llenguatge és la part més hermosa de l’expressió musical. Amb el cant podem expressar tota casta de sensacions, les més alegres i les més sentimentals, les de més bauxa i les més íntimes.

El treball conjunt
Per formar part d’una coral no és imprescindible tenir coneixements musicals previs, ja que el treball en grup facilita la comprensió i l’aprenentatge de la música.
Les veus es classifiquen segons l’altura de la nota a la qual es pot arribar, tant les masculines com les femenines tenen el seu espai definit i necessari en un cor. Si hem observat que no podem cantar unes notes agudes o greus, no hem de pensar que no servim per cantar, simplement que hem de situar-nos en el lloc adient. Totes les tessitures són necessàries, i entre totes s’aconsegueix aquesta immensa força expressiva que es forma amb la conjunció dels registres vocals.
El treball coral permet que cadascú conegui i adquireixi les possibilitats expressives de la veu a través de la respiració, impostació, relaxació, etc. que ens permetrà ajuntar-nos amb les altres veus, en primer lloc les de la nostra corda i després amb la resta. No és un camí de roses, però la satisfacció que ens donarà, ens ho pagarà.

Amics, amigues, animau-vos a cantar amb el cor, a entregar l’ànima i l’ésser amb cada cançó. Aprofiteu l’oportunitat. Entrau a formar part d’aquest projecte en el qual trobareu satisfacció per a tothom, tant per als que participen activament com per al públic amb el qual podrem compartir les nostres inquietuds artístiques.


Per a més informació: 652 854 834 – paubernatmarco@gmail.com

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Programa d'activitats del grup excursionista Los Saltamontes d'Establiments